Tehnologie

Echipamente folosite de IMC Hospital

G-EO SYSTEM

Dezvoltat pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacienților de-a lungul întregului proces terapeutic de recuperare, G-EO SYSTEM™ oferă diferite module și opțiuni de terapie, cum ar fi mișcări parțiale, mișcare la nivelul unui plan drept, mersul cu spatele și are caracteristica unică de a simula în mod realist scările și urcarea în pantă (în urcare și coborâre). În plus, cu o simplă comutare între programele pasiv, activ-asistativ și activ modul, G-EO SYSTEM™ poate fi ajustat la pacienții cu diferite niveluri de deficienta. G-EO SYSTEM™ s-a dovedit a fi excelent, înlocui cu succes munca unei echipe de șase terapeuți.

” G-EO SYSTEM™ a sporit progresul antrenamentului terapeutic de recuperarea a mersului pentru pacientii nostri cu limitări fizice și neurologice, indiferent de vârstă, de la copii la persoanele de vârsta a treia.” Dr. Leann Kerr, PT, CBIS, DHS, Universitatea Bellarmine, Louisville, Kentu

G-EO SYSTEM™ se compune din orteze robotice pentru mers şi un echipament performant de susţinere a greutăţii corporale, combinate cu un sistem motorizat ce ofera o gama vasta de miscari, toate asistate și controlate de un calculator ce ajustează performanţele şi colectează date medicale pentru cercetarea și evaluarea terpeutică. Motoarele controlate computerizat, mişcă picioarele pacientului în cadrul unor traiectorii care reproduc modelele fiziologice de mers, interfaţa convenabilă cu utilizatorul îi permite terapeutului să opereze cu uşurinţă sistemul şi sa coordoneze cu uşurinţă culegerea de date. Funcţionarea automată permite efectuarea unor şedinţe de terapie mai lungi şi mai eficiente. Ortezele care pot fi interschimbate şi ajustate cu uşurinţă, oferă o terapie locomotorie optimizată atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Sistemul de suspensie dinamic, cu inerţie redusă, permite o descărcare precisă a pacientului şi susţine un mers mai fiziologic pentru o stimulare senzorială optimizată. Sistemul dispune, în plus, de capacitatea de măsurare a activităţii pacientului prin intermediul traductoarelor de forţă montate direct la nivelul dispozitivelor de acţionare şi oferă posibilitatea de reglare a nivelului de asistare a mersului pentru fiecare picior între forţa de ghidare completă şi forţa de ghidare zero. Forţa de ghidare permanent ajustabilă pentru fiecare picior permite încurajarea pacienţilor să lucreze mai intens prin reducerea forţei de ghidare în stadiile avansate de reabilitare sau permite antrenarea specifică a pacienţilor cu paralizie unilaterală. Un sistem integrat de biofeedback monitorizează mersul pacientului şi oferă un feedback de performanţă vizual în timp real spre a motiva pacientul în sensul unei participări active a acestuia la antrenament. Parametrii sunt ajustabili în funcţie de anatomia pacientului: lăţimea şoldului, lungimea gambei şi a coapsei, paşii şi forţa. Dimensiunea şi poziţia manşetelor pot fi ajustate individual. Manşetele special concepute reduc probabilitatea apariţiei inflamaţiilor articulaţiilor în timpul şi după şedinţele de tratament. Sistemul revoluţionar de susţinere facilitează susţinerea dinamică a greutăţii pacienţilor în timpul tratamentului.

Instrumente de evaluare a pacienţilor în timp real ale ” G-EO SYSTEM™:

 • biofeedback si feedbackul vizual al rezultatelor;
 • modificarea caracteristicilor ghidării în timp real; Feedback-ul avansat se realizează prin crearea unui spaţiu de lucru virtual şi transpunerea pe ecran al informaţiilor primite de la senzorii de forţă

Funcţionalităţi ale ” G-EO SYSTEM™:

 • Mers fiziologic indus de un feedback funcţional relevant;
 • Feedback-ul funcţional încurajează implicarea pacienţilor în propria terapie
 • Medii virtuale îmbietoare pentru a-i angaja şi motiva pe pacienţi;
 • Intensitatea şi nivelul de dificultate sunt ajustabile în funcţie de abilităţile cognitive şi de nevoile specifice ale fiecărui pacient;

Parametrii pot fi schimbaţi uşor în timpul şedinţei de recuperare în funcţie de nevoile pacientului. Pacienţii pot fi mutaţi uşor din scaunul cu rotile în aparat. Prin sistemul de susţinere dinamică a greutăţii pacenţii pot fi ridicaţi din scaunul cu rotile şi parţial/total susţinuţi. Tratamentele preprogramate computerizat oferă instalarea rapidă a pacientului. Orteze robotice pentru picioare faciliteaza miscari terapeutice mult mai variate si prezinta senzori de forta adaptabile la pacienti cu diverse dimensiiuni ale picioarelor si bazinului,

Caracteristici ” G-EO SYSTEM™:

 • Suport dinamic al greutăţii corporale cu ajustare automată în timpul mersului, între 0-150 kg
 • Greutate maximă pacient: 150kg.
 • Înălţime maximă 200 cm.
 • Lungime femur 35-47 cm
 • Lăţime bazin 29-51 cm
 • Viteza de operare între 0-4,62 km
 • Pasi 20 min: 2000 pasi
 • Mânere ajustabile în lăţime şi înălţime.
 • Rampă pentru urcare scaun cu rotile.
 • Monitor touch screen de 15 inch pentru introducere date şi comenzi.
 • Monitor plat de 32 inch pentru Feedback Avansat.
 • Programe de antrenament.
 • Antrenament manual.

Deși în întreaga lume sunt utilizate numeroase dispozitive de antrenament a mersului, G-EO este de departe cel mai larg adoptat sistem, care este utilizat pentru a trata pacienții cu accident vascular cerebral, leziuni ale măduvei spinării, leziuni cerebrale traumatice sau scleroză multiplă.

Wearable Robotics ALEx

Wearable Robotics ALEx este echipamentul robotic medical inovator, bazat pe tehnologia realității virtuale , destinat pacienţilor cu funcţie afectată a extremităţii superioare, cauzată de: afecţiuni neurologice (paralizie cerebrală, leziuni la nivelul măduvei spinării, leziuni cerebrale traumatice, sindromul Guillain-Barre), traumatisme (leziuni la nivelul sistemului nervos periferic, fracturi) sau afecţiuni musculo-scheletale (instabilitate, durere, chirurgie ortopedică). Wearable Robotics ALEx  realizează mobilitatea membrului superior, acoperind aproximativ 92% din mobilitatea fiziologica a omului, pornind de la pozitionarea bratului langa corp si articulatia cotului flexata la 90°.

Acest echipament permite pacientului să efectueze exerciţii specifice pentru cresterea forţei musculare şi amplitudinea mişcării articulaţiilor, cu obiectivul general de îmbunătăţire a abilităţilor funcţionale. Mai mult, Wearable Robotics ALEx poate asista la evaluarea îmbunătățirii abilităţilor funcţionale pe parcursul terapiei. Astfel , rezultatele sunt complet măsurabile cu ajutorul rapoartelor clare și ușor de interpretat.

Gloreha

Dispozitivele Gloreha sunt cea mai avansată și eficientă combinație de tehnologie robotică pentru a sprijini reabilitarea motorie a membrului superior și recuperarea neurocognitivă. Echipamentele Gloreha au suporturi ergonomice şi reglabile pentru braţe, formate din exoschelet cu arcuri integrate, ce cuprinde braţul de la umăr la mână şi contrabalansează greutatea braţului pacientului studiat, intensificând orice funcţie şi control neuromuscular şi asigurând mişcarea activă într-un amplu spaţiu 3D. Sistemul cuprinde de asemenea si sensor optic inovativ, superior manerului sensibil la presiune, ce ajuta la introducerea si culegerea de date si instructiuni pentru orice pozitie a mainii.

Deservirea pacienților prin terapii și protocoale care însoțesc toate etapele procesului de reabilitare este realizată și coordonată de echipamentele robotice Gloreha prin intermediul computerului integrat în sistem, ce genereaza diferite jocuri ce impun miscari ale bratului ce vor fi introduse in diverse terapii complexe. Datele rezultate vor fi transmise si analizate pentru a se putea realiza pe baza acestora elemente de terapie complexe de grup şi individuale. Un mare avantaj al sistemului il reprezinta prezenta celor doua suporturi pentru membrele superioare, fapt ce permite pacientului sa lucreze bilateral.

Roboții medicali Gloreha promovează recuperarea funcțională a pacienților și reintegrarea acestora în viața de zi cu zi.

Pacientul poate urmări exercițiul cu ajutorul animațiilor 3D afișate pe ecran iar mănușa robotică a echipamentului, confortabilă și ușoară mobilizează mâna. Mișcările mâinii sunt însoțite de efecte vizuale  și auditive ce stimulează recuperarea neurocognitivă.  Gloreha permite o gamă variată de terapii ce necesită supraveghierea minimă din partea terapeutului.

Gloreha Aria

Echipamentul robotic Gloreha Aria are suport ergonomic şi reglabil pentru braţ format din un exoschelet cu arcuri integrate, ce cuprinde braţul de la umăr la mână şi contrabalansează greutatea braţului pacientului studiat, intensificând orice funcţie şi control neuromuscular şi asigurând mişcarea activă într-un amplu spaţiu 3D. Sistemul cuprinde de asemenea si sensor optic inovativ, superior manerului sensibil la presiune, ce ajuta la introducerea si culegerea de date si instructiuni pentru orice pozitie a mainii.

Sistemul robotic Gloreha Aria are integrat un computer ce genereaza diferite jocuri ce impun miscari ale bratului ce vor fi introduse in diverse terapii complexe. Datele rezultate vor fi transmise si analizate pentru a se putea realiza pe baza acestora elemente de terapie complexe de grup şi individuale. Un mare avantaj al sistemului il reprezinta prezenta celor doua suporturi pentru membrele superioare, fapt ce permite pacientului sa lucreze bilateral.

Ajustari posibile pacient:

Birou de lucru reglabil electric pe inaltime care este si sistem de reglaj electric pentru orice inaltime coloana (nu doar pana la 400 mm)

Adaptare continua la orice dimensiune fizica a pacientului fara a face alte reglaje, se pozitioneaza bratul pe suport si sedinta poate incepe imediat:

 • lungime antebraţ (mm): 290-390/ 230-370
 • lungime braţ (mm): 220-310/ 155-235)
 • inălţime cot în poziţie şezândă cu flexie umăr de 60oC 60-90 cm

Compensarea greutatii membrului superior se face cu o singura setare, nu cu doua, pe 12 niveluri cu 0,9 kg pana la 4,8 kg:

 • compensare antebraţ (kg): 0,7-2,4kg/0-0.9kg
 • compensare braţ (kg): 0,8-3,8kg/0-4.1kg.

Platforma este compatibila cu orice fel de scaun (normal, rulant etc.).

Gloreha Sinfonia

Robotul pentru recuperare medicală Gloreha Sinfonia beneficiază de două modele mecanice coordonate computerizat Gloreha, ce sunt disponibile pentru pregatirea deschiderii mainii si prinderea de obiecte intr-o maniera pasivă pentru o perioadă definită de timp. Oferă pregatire completă pentru membrul superior cu mișcări de mana coordonate si asistate de robotul ce primește semnale ale senzorilor de miscare  (senzori superiori EMG, precizia fiind superioara, nefiind influentate masuratorile de hidratarea subiectului si pozitionare) si de pregatirea miscarii bratului ce controleaza suportul bratulului superior.

Sistemul robotic Gloreha Sinfonia  integreaza două manuși ce pot realiza mișcări pasive, asistate activ, lucru activ pentru creșterea tonusului muscular, dar și lucrul în oglindă, membrul sanatos realizeaza miscarea, manusa contine senzori de detecteaza fiecare miscare iar manusa amplasata pe mana afectata reproduce aceleasi miscari in timp real. Manusile sunt actionate de cabluri ce au rol de a simula tendoanele mainii. Aceasta controleaza raza efectiva de miscare. Viteza de operare este de asemenea reglabila. Mobilizarea mainii pacientului se face prin cele 5 cabluri conectate la manusa, care transmit puterea mecanic, asemnea unor tendoane artificiale, la degetele pacientului.

Gloreha Sinfonia  este un produs inovator destinat pacientilor cu probleme la nivelul mainii. Permite un tratament neuromotor intensiv, incipient, stimulant si flexibil. Pacientul poate urmari exercitiul cu ajutorul animatiilor 3D afisate pe ecran iar manusa confortabilasi usoara mobilizeaza incheieturile degetelor. Miscarile mainii sunt insotite de efecte vizuale si auditive ce stimuleaza recuperarea neurocognitiva.

Gloreha Sinfonia permite o gama variata de terapii ce permit  miscarea individuala si simultana a mainii, realizând exercitii precum flexia-extensia, închiderea pumnului, numarare pe degete si altele.